dimarts, 27 d’abril del 2021

Setmana d'Acció Mundial per l'Educació. 26-30 d'abril de 2021


Setmana d'Acció Mundial per l'Educació
La Unesco participa a la celebració a l'última setmana d'abril de la Setmana d'Acció Mundial per la Educación des 2010.


 

Setmana d'Acció Mundial per l'Educació 2021,, del 26 al 30 d'abril.

Fer realitat el dret a l'educació per a tots: 
gratuïta, pública, justa, inclusiva i de qualitat.
La meva educació, els nostres drets.

Des 1990, amb la Conferència Internacional per a l'Educació de Tots a Jomtien, acord de 155 països i 150 organitzacions per a universalitzar l'educació primària i bàsica. Succesiius compromisos: Fòrum Mundial de l 'Educació 2000 a Dakar

La Setmana d'Acció Mundial per l'Educació de CME de 2021 es durà a terme entre el 26 i 30 d'abril, utilitzant un enfocament de l'educació basat en els drets humans i donant suport a la implementació de l'agenda completa dels ODS4.
Educació de qualitat: 'Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d'aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives'.

Aquest tema podria comportar diferents enfocaments depenent del context i rellevància cap als seus membres:

És evident  que la pandèmia mundial de COVID-19 ha fet centrar les accions en l'emergència sense perdre de vista els objectius globals però deixant a banda els terminis. Potser per això, enguany no s'ha fet especialment de la setmana atès que l'acció per a l'educació s'està fent de manera continuada de fa un any. Alhora cal fer l'acció sanitària garantint que les vacunes arribin a tots els docents, transmissors de risc, i a tots els infants perquè puguin viure l'educació presencial amb  companyia i acció cooperativa gratificant.


Hace exactamente un año, la pandemia de COVID-19 detuvo bruscamente el aprendizaje en todo el mundo, generando la perturbación más grave de la educación de toda la historia. Según los datos de la UNESCO, en el pico de la crisis más de 1600 millones de educandos de más de 190 países dejaron de asistir a la escuela. Más de 100 millones de docentes y de personal escolar se vieron afectados por el cierre repentino de los centros educativos y, aún hoy en día, dos tercios de la población estudiantil del mundo se encuentra afectada por el cierre completo o parcial y las escuelas de 29 países permanecen completamente cerradas.


La Coalición Mundial para la Educación, lanzada por la UNESCO, es una plataforma de colaboración e intercambio para proteger el derecho a la educación durante esta interrupción sin precedentes y más allá. Reúne a más de 175 miembros de la familia de la ONU, la sociedad civil, la academia y el sector privado para garantizar que #LaEducaciónContinúa. Los miembros de la Coalición se unen en torno a tres grupos, a saber, conectividad, profesores y género, y también apoyan causas específicas, como la recuperación educativa tras la trágica explosión en Beirut.

Se invita a todos los miembros de la Coalición a comprometerse a proteger la información personal, la privacidad y la seguridad de los alumnos.

 

Los Objetivos de Desarrollo del Milenio, también conocidos como Objetivos del Milenio (ODM), son ocho propósitos de desarrollo humano fijados en el año 2000, que los 189 países miembros de las Naciones Unidas acordaron conseguir para el año 2015. Estos objetivos tratan problemas de la vida cotidiana que se consideran graves y/o radicales. En 2015 los progresos realizados han sido evaluados y por otra parte se ha extendido la lista de objetivos, ahora llamados los objetivos de desarrollo sostenible.

Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Conferència de Rio +20

 Idescat. Objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

Voldríem afegir a la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació, el Coneixement de l'Educació, el coneixement teòric i pràctic que aporta la Pedagogia com a ciència de l'Educació. Massa sovint, hom parla de pedagogia sense cap estudi de pedagogia científica. Apunten... els puntals perquè sapiguem que està molt estudiat i mirem de pensar pedagògicament, no sols opinar d'educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada