dijous, 21 de maig del 2020

SISTEMES PEDAGÒGICS per a encarar L'EDUCACIÓ ACTUAL


SISTEMES PEDAGÒGICS per a encarar L'EDUCACIÓ ACTUAL
en una societat d'economia global injusta, d'abusos ambientals, de riscos de salut i d'oportunitats telecomunicatives.


1
Pedagogia, ara. Pedagogia renovada el 1920 després de la guerra, les limitacions de recursos i personals (Freinet ferit del pulmó amb insuficient veu). Ara postCOVID-19 és insensat pensar en tornar a fer l'escola igual. Pedagogia comporta pensar i inventar
https://www.youtube.com/watch?v=S0-PXKGY_LE

2
Pedagogia, ara. Antropogogia. Pedagogia de 1919 ben necessària en temps hipertecnològic. Pedagogia Waldorf-Steiner. Desenvolupament emocional, ritme tranquil, treball manual, aprenenattge focalitzat amb mestre guia estable. Actualitzant-se amb TIC mesurades.


3
Pedagogia, ara. Antropogogia. 1954 Escola de Barbiana: tots els alumnes es recuperen perquè són motivats. Milani no fa un sistema pedagògic, és un gran educador. El mètode és la personalitat del mestre, la seva cultura i el compromís pels alumnes a tota hora.

4
Pedagogia, ara. Antropogogia. 1964 Escola d'Adults de Recife de Paulo Freire. Tota persona té una cultura, encara que no tingui estudis. Per això l'educació és diàleg amb l'educand, desmitifica, obre la consciència, alfabetitza i per això té dimensió política condició d'una societat democràtica, de gent que pensa.
https://www.youtube.com/watch?v=zwri7pO8UHU

https://www.youtube.com/watch?v=CjA22nrMuSs&t=277s

Educación y cambio,Paulo Freire (1974) Audiollibre. https://www.youtube.com/watch?v=O4VEy9ePkB8&list=PL50YqZe9SnqzbJ87sTry4RiaC9sOdIYBn La introducció fa una clara identificació de necessitats del món actual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada